Om Lava

Historia

När det begav sig, innan LAN var något de flesta kände till, höll en grupp människor i föreningen Wouff-IT (Westerviksortens unga forskarförening) på att smida planer på att hålla ett LAN-party i Västervik. Detta gjorde de under läsåret ’97-’98, och föreningen anordnade sitt första LAN läsåret därpå. Den 5:e mars 2000 bildades föreningen Lava av samma människor som tidigare var med i Wouff-IT. Detta eftersom föreningen Wouff egentligen var inriktad på mer vetenskapliga aktiviteter (även om datorer på den tiden var betydligt mer vetenskap än de är idag). Nu hade Västervik en renodlad LAN-förening, och redan i April samma år anordnade den sitt första LAN; PÅLIS, eller Påsk-Lan-I-Stan. Denna gång med egen utrustning, till skillnad från Wouff-IT som alltid lånat eller hyrt utrustning till sina arrangemang.

Lava har hittills arrangerat 40 LAN-partyn. Numera har antalet LAN ökat från 2-3 LAN per år till 8 LAN per år, för att lindra LAN-suget. Deltagarantalet har varierat mellan ca. 50 till 230. Lokalerna har också varierat, sedan Wouff-IT anordnade sitt första LAN-partyt har allt från matsalar till dansgolv och gymnastiksalar inhyst en massa folk som har fått uppleva tropisk hetta, iskalla nätter och fönsterdrag. Vissa lokaler har varit mer lämpade än andra. Nu för tiden hålls alla Lava-LAN i Bryggaren.

Under åren som gått har många ADMiNs slutat med LAN och många nya har tillkommit. Vi i styrelsen vill tacka alla dessa för deras tid i föreningen! Vi har även haft många sponsorer, och passar på att tacka även dem för deras stöd! Självklart vill vi även tacka alla våra kära medlemmar! Väl mötta på våra kommande evenemang!

ADMiN/Arrangörer

Johan "Agge" Augustinsson är vår eSports-arrangör. Han fixar med banor, tillvägagångssätt, regler och allt som har med planeringen kring spel att göra så att de största nördarna blir tillfredställda. Han har många kontakter inom gamingvärlden, så detta är en kille man vill ha i sin MSN-lista. Johan är ganska liten och således väldigt lätt att missa, vilket är synd eftersom han är en väldigt trevlig prick. Du kan se honom tuggandes på någonting i insläppet eller skrikandes i eSports-avdelningen. Har du frågor om eSport så är Johan mannen (pojken) som du söker.

Kim "chiMmy" Johansson är föreningens nya bordsklättrare/kabelapa. Detta blev han sedan vår vän MPHi valt att lägga tangentbordet på hyllan. När Kim inte klättrar på bord eller svär över trasiga clips på tp-kablarna så sitter han precis som Tommy klistrad framför sin dator djupt inne i något spel. I likhet med sin far Pum är han krullig och king på Quake 3 och det är alltid någon som skriker på honom att han inte ska vara "så förbannat lotto". Kim lider (njuter?) av insomnia, vilket betyder att han inte sover. Ryktet säger dock att han börjar tillfriskna och hör och häpna; folk har faktiskt sett honom sova! Undrar du något om Quake eller kanske bara vill ha stylingtips för krulligt hår då kan du snacka med Kim.

Lucas ”Dracc” Eriksson är en av våra nyaste rekryteringar/lärlingar som alldeles nyligen valdes in som fullblods-ADMiN (igen). Ja, som ni kanske märkt är Lucas en kille som har kommit och gått i föreningen. Framförallt beror det på att Lucas var iväg på en farlig och spännande resa i de svenska urskogarna, dvs. han gjorde lumpen. Lucas hittar du vid det stora monumentet i ADMiN-hörnan, Lucas har nämligen ett av världens största fulltowerchassin. Ni som varit med oss genom åren vet att Lucas är föreningens okrönte städkonung! Så vill du snacka militärhemligheter, rengöringsmedel eller bara vill gullig-gulla lite så är det Lucas du skall uppsöka!

Tommy "Evul" Andersson är vår gaming-expert. Den enda människa som testar allt och är aldrig trångsynt när det kommer till spel. Han är också en mycket hjälpsam kille som alltid ställer upp - Lavas alldeles egena PC-Doktor. Vi har även här en Cola-kännare helt i sin egen klass. Finns det ingen cola i lokalen finns heller inte Evul. Du kan oftast se honom framför sin dator djupt inne i något spel. Han håller för närvarande på att avsluta sin utbildning vid Linnéuniversitetet så vi kan stolt säga att vi snart har ytterligare en leg. nörd i föreningen. Detta är killen med spelkollen, har du frågor om spel så ska du prata med Tommy (Vem fan är Tommy?!).

Gustav "Keila" Pilsmo är en erfaren ADMiN som dock på senare år blivit aningen inaktiv. Det är många turer med Gustav, började med att han skulle konvertera till Spanjor men sedan återvände till Moder Svea och nu på senare tiden har han flyttat runt i vårt land och fyller all sin fritid med saker som att skena, cykla och åka skidor (puh! Detta var ju t.o.m jobbigt bara att skriva, hur orkar han?) Då och då förgyller han emellertid våra LAN med sin närvaro. Gustav är en himla mysig kille som alltid har nära till skratt. Det är ingen som vet vad Gustav egentligen sysslar med, men vi tror att han är FBI-agent som för närvarande försöker lägga vantarna på föreningens pengar. Denna misstanke har uppkommit då han har ett gott öga till vår kassör (som han bor ihop med). Har du frågor om Spanien, FBI eller något annat kan du alltid gå till Gustav.

Martin "LaGGe" Lagesson är projektledare på samtliga LAN och är även ansvarig för insläppet samt kiosken (där colan finns!). Han ser till att det finns material (t ex. som evenemangsband) och varor i kiosken. Han fixar även att insläppsdelen fungerar som den ska och att det alltid är någon som sitter där och tar hand om alla sköna LANare som vill komma in (Det är ofta han som beordrar allas våran favoritlansyssla; bandkontrollerna). Martin är en av våra största cola-kännare, så ser du honom inte med en cola i handen; RING 112! Har du frågor om insläpp eller bara vill snacka skit om cola och sånt så kan du alltid prata med Martin.

Anders "lowe" Carling är vice kassör i föreningen. Eftersom vår kassör bor utsocknes blir det ofta Anders som får fixa ekonomin inför varje LAN, såsom t.ex. växelpengar. Han är en av de viktigaste kuggarna som gör att vår förening går runt, han ansvarar nämligen för alla våra servrar samt hemsidan. Anders gillar att ordbajsa och är antagligen världsmästare på det. Han pratar gärna och mycket om t.ex. banankatter, men bakom fasaden av märkliga monologer finns en väldigt intelligent person som bara har för många tankar på en och samma gång. Bosse (Anders namn i folkmun) kan man oftast se framför sin dator pillandes med något, enligt honom, viktigt. Han har koll på det mesta (för att inte säga allt) inom programmering och kan därför oftast svara på dina frågor om sådant.

Pontus "Lynx" Carlsson är säkerhetsansvarig och har koll på brandskydd och har koll på att folk inte gör något dumt. Han är även jourhavande för elen på LANen., för det behövs alltid en extra elkille, inte sant? (för att vara på den säkra sidan har vi 3) Eftersom Pontus ofta kände sig väldigt utanför när han var liten har han nu kompenserat det med att skaffa det maffigaste skägget vi sett. Det är lite som stålull. När han inte skrämmer bort fyllekajor från insläppet med sitt skägg brukar han jamma lite på sin gitarr med James Hetfield, eftersom Metallica är the shit enligt Pontus. Så, har du frågor om Metallica, skägg eller el kan du alltid komma till Pontus.

Marie ”Majsan” Karlsson är föreningens kassör. Till skillnad från oss nördar så gillar hon inte bara 1:or och 0:or utan hon älskar alla siffor! Marie bor utsocknes och närvarar därför inte så ofta på våra LAN, men har stenkoll på våra finanser. Det är hon som godkänner alla nördiga inköp som vi vill genomföra, te.x. servrar och nya gigabitswitchar. Om någon mot all förmodan skulle vilja ta ett mysigt snack om styrräntan eller deklarationen så ställer Marie gärna upp och hjälper till.

Mikael "Micke" Sundheden är en av de som varit med i föreningen längst, en riktig ur-ADMiN (Tidigare känd som voxx). Han har under en tid varit borta från föreningen då han utbildat sig till sjökapten men nu när han har plaskat färdigt i utbildningen är han tillbaka hos oss (dock utan skepparkrans), tills plikten åter kallar dvs. Mikael gillar att göra "CP-mixar", dvs. låtar som loopar i all oändlighet. Sinnessjuka garanteras! Så om du vill prata med någon som känner en båt (bot?) eller med någon som vet hur musik skall låta så är det Micke du vill träffa!

Jimmy "PimpeN" Sandberg är vår Peter-wannabe samt logistikansvarig. En riktigt fin elkille som tillsammans med Peter och Pontus drar elsladdar och kastar grendosor fast Pimpen är liksom Ukke ökänd och älskad för sina ”rage-attacker”. Pimpen är också lite av en bilnörd, vare sig det rör sig om radiostyrt eller riktig plåtkärra. Han är också den enda i ADMiN som har en egen biograf hemma. Kött är Pimpens Gud, nogh said! Så vill du ha hjälp med ”anger management” så kan du ju försöka ta det med Pimpen så får vi se hur det går, han kanske kan bjuda dig på en blodig biff i varje fall!

Daniel ”profil” Pettersson är den nyaste av våra rekryteringar/lärlingar som alldeles nyligen valdes in som fullblods-ADMiN. Daniel är en intelligent pojke, men ibland är några tankar så snabba att de andra tankarna inte hänger med. Detta gör att han kan verka lite snurrig eller uppfattas som otrevlig. Detta är dock inget personligt: det senaste linuxprojektet /är/ helt enkelt viktigare än -vaddetänvarduville-. Om det kan göras med Linux, så har Daniel gjort det.

Peter "Pum" Johansson är den äldsta i ADMiN-skaran, men är inte sämre för det. En riktigt supreme-elite i sitt slag. Även om han kanske ser lite äldre ut på utsidan är han pigg som en lärka på insidan. Peter är en tvättäkta nörd, inte minst när det kommer till Quake 3 (precis som övriga i familjen Johansson). Pum jobbar nästan alltid när det är LAN, men med rätt timing har han tid att fragga loss en hel natt! Du kan oftast se Pum i sin blåa jacka, alltid på väg någonstans. Och vill du veta hur det var "back in the days" så kan du alltid prata med honom!

Robert "Razer" Ohlzon är vår otvivelaktiga ordförande som efter ett break på ett år från posten nu är tillbaka där han hör hemma! Robert är, tillsammans med Micke en av gamla rävarna i föreningen. Han är en driven människa som har koll på det mesta. Robert är en ofantlig bilfåne så honom ser man oftast bakom ratten i något bilspel. Han är en mycket allmänbildad person, så om du har frågor om ditten eller datten är det nästan 100% säkert att han kan ge dig svar på tal. Ryktet säger att han även ynglat av sig på sistone. Om du ramlar in på okända ord på nätet som du vill ha förklarade för dig eller om du vill veta allt om barn så är det Robert du ska snacka med (Bilsnack välkomnas också).

Adam "Scooper" Abenius är för tillfället inaktiv i föreningen då den krullige herren har valt att flytta till annan ort för att utbilda sig. Då han trots detta ibland kan närvara vid våra LAN så ska du kolla efter en driven man med krulligt hår som man ofta kan se stå och prata med de coola killarna i ADMiN. Adam har sett stora delar av vår planet och delar mer än gärna med sig av sina erfarenheter. Vill du ha resmålstips så är Adam guiden för dig!??

Kristoffer "scorpion" Forsgren är det nyaste tillskottet i föreningens styrelse där han mantlar posten som vice sekreterare men eftersom Kristoffer visade sig vara helt awsome på att skriva bra och framförallt detaljrika protokoll så är det ingen högoddsare om vem som kommer att skriva protokollen på alla våra möten. Kristoffer är även en av våra duktiga affischskapare. Mycket konstnärligt lagd kille och en riktig svärmorsdröm (åtminstone enligt honom själv). Kristoffer är en supertrevlig kille som också han är en mycket allmänbildad person som man alltid kan fråga om nästan vad som helst. Sa vi att han är en hejare på webbdesign?

Kalle "toad" Gustafsson är för tillfället inaktiv i föreningen då den långsamma drummeln har valt att flytta till annan ort för att (försöka) utbilda sig. De som känner Kalle vet att han är en väldigt vänlig person, men de vet också att han är lite av en snigel (sk. gravitetisk). Ber man om något kommer det antagligen att hända.. om 3 dagar. Kalle kan du inte missa pga. hans längd, står han inte och snackar skit någonstans sitter han klistrad framför sin dator och vrålnördar något spel te.x. Quake 3. Kalle är även lite av föreningens vandrande konstgalleri då han håller på att fylla sin kropp med diverse konstverk(!?). Så vill du snacka tatueringar eller bara villa snacka gammel-entiska(alltså JÄVLIGT långsamt) så ta ett snack med Kalle!

Jakob ”Ukke” Abenius är en av våra nyaste rekryteringar/lärlingar som alldeles nyligen valdes in som fullblods-ADMiN. Jakob är en del av den stolta eSportgruppen. Jakob är ökänd i ADMiN för sina ”rage-attacker” när det liras Quake 3, vilket Jakob faktiskt är ganska bra på (rage alltså, inte Quake). Jakob är en spinkig kille som alltid strövar runt i mjukistofflor och keps. Om ni ser Jakob på LANen så får ni vara snälla mot honom, han är lite vek så han tycker te.x. inte om att bli tacklad. Jakob är mannen (mannen!) som kan svara på allt som har med eSport, Quake och mjukiskläder att göra.

Peter "xorrex" Andersson är en av våra elektriker i föreningen. Han, tillsammans med sina vapendragare Pimpen och Pontus planerar och ordnar de så att allt fungerar som det ska och alla har ström under LANen. Peter är beroende av kött, och har han inte en bit krispig bacon i mungipan sitter han antagligen och fingrar med ett eluttag någonstans. Har du problem med elen så prata med Peter, han fixar biffen (köttet)!

Henrik "Zuror" Johansson är en av våra nyaste rekryteringar/lärlingar som alldeles nyligen valdes in som fullblods-ADMiN. Henrik hjälper(stjälper?) sin storebror Kim med uppbyggnaden av nätverket på LANen. Lik sin broder är han en sann gamer och ses sällan lämnar sin dator under LANen. Om ni undrar vem Henrik är så är det den lilla taniga killen som ser ut som Shaggy från Scooby Doo. Så söker du någon att utbyta datorspelserfarenheter med eller om du känner ett sug efter ett scoobysnack så sök upp Henrik!