Venue '14

Jag tror alla vet vilken tid på året det är som närmar sig. Det är världens bästa LAN på gång igen!
Venue '14 är snart här!

Lava kör i vanlig ordning HöstLAN i Bryggaren i Västervik och målet ligger på att få ihop 150 deltagare. Det är återigen dags för en storsatsning från våran sida vad gäller LAN-känsla samt prispengar! Vi räknar med priser värda 10 000 kr!

Den stora satsningen i år ligger på CS:GO 5on5, det var längesedan Lava hade en 5on5-tävling i CS och vi hoppas på stor succé. På tal om succé så kommer vi i år fortsätta köra Heartstone som var mycket populärt på PÅLIS. Sedan är det klassikernerna Trackmania Nations Forever, Teeworlds och colahäv som gäller.
Som vanligt är LANet späckat med roliga happenings och vi har i år glädjen att presentera en hel del nya happenings då vi har en ny ansvarig inom ADMiN. Så missa inte dessa!

Utöver tävlingarna och happeningsen erbjuder vi i ADMiN som alltid galet mycket episk underbar LAN-stämning i sann LAVA-anda med en massa trevliga människor och härlig stämning!

Vi ses!

Att ta med:

Antingen 1A) Dator med kringutrustning och skräm, Du bör laddat ned de senaste uppdateringarna för ditt operativsystem innan lanet och även ha ett aktivt samt uppdaterat virusskydd.

Eller 1B) Spelkonsol med kringutrustning och skärm, Givetvis kan du ha med dig till PS3 eller Xbox360 på LAN!

Nätverkskabel, minst 10 meter rekommenderas för garanterad åtkomst till nätverket. Nätverkskabel finns att köpa på plats.

Grendosa, Du får endast nyttja ett uttag i vår utrustning, och ingen får i sin tur nyttja din grendosa, detta för att vi skall kunna balansera elen, ingen vill ju ha ett strömavbrott!

Sovsäck/liggunderlag eller motsvarande om du planerar att sova i lokalen. Tänk på att det kan bli rätt så kallt.

Pengar till eventuell besökaravgift och till lankiosken. Våra sponsorer kommer även sälja rabatterade produkter under evenemanget!

Hänglås, Vi rekommenderar att du tar med dig ett hänglås och låser fast dina kablar med, detta är för att förebygga och förhindra att du inte blir av med några av dina saker på LANet.

Vägbeskrivning

Bryggaren ligger mitt i Västerviks centrum. Entrén ligger mitt emot Västerport, intill sparbanken.

När du kommer in i Västervik kör du enligt skyltarna mot centrum, dvs. rakt fram hela vägen. När du passerat Hemköp-/Åhlénsinfarten med ca 200m svänger du första möjliga väg ner åt vänster, följ backen till höger.

Nu kommer du snart att passera på din vänstra sida och komma till en kraftig vänsterkurva. Här stannar du innan kurvan och parkerar på lämplig plats.

Huset som du nu har till höger (det är vitgrått och har en massa fönster) är Bryggaren, ingång sker genom sidan.

Dynamisk karta hos hitta.se

Förbereder du för Lan? Skydda mot Virus!

När det börjar närma sig LAN så tänkte vi i ADMiN att påminna folk om hur viktigt det är med antivirusprogram och brandvägg. Speciellt under LAN! Ett uppdaterat antivirusprogram och en schysst brandvägg är inte speciellt svårt att ordna själv. Det finns till och med gratis-program ute på det vi brukar kalla "nätet" som ger ett helt okej skydd.

Det som är viktigt att tänka på är att även om just Du inte tycker att du behöver ett skydd mot virus, trojaner, spam, malware, spyware etc. är att du skyddar inte bara dig själv när du sitter på ett LAN. Du skyddar även alla polare som inte vill ha en massa bråte på sin dator, och du bidrar inte till en massa skräptraffik som slöar ner nätverket och datorerna.

Tre väldigt enkla saker man kan göra innan man kommer till LANet för att bespara sig själv och sina polare mycket besvär är:

1. Har du inget antivirusprogram? Surfa in på avast.com och ladda ner deras antivirusprogram helt kostnadsfritt!

2. Komplettera Avast! med ännu ett gratis-program som heter AdAware. Det ger ett bra skydd mot spyware, maskar, malware etc. Du hittar det på lavasoft.com.

3. Om du inte har en brandvägg installerad, kontrollera att din windowsbrandvägg är aktiverad.